Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на масло и филтри

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не съм сменял маслен на комбито все още сам...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Масления си излиза без проблем. Сменял съм на ЖТД150, 136 и си излиза точно.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Ладата си е Лада... там е друга темата, правена е за тайгата.
        Ти какво масло и от къде си взел е интересно - ТС не е като ладовите мотори и лесно може да те вкара в беля от неправилна поддръжка.
        Инак за смяна, ако не прекаляваш с глупостите (Алфите са капризни, не обичат чук, тел и мамата като руските машини)... сигурно ще успееш да го смениш.
        Само предполагам, че логиката с масления филтър е да го смениш с новия след източването и преди наливането.
        Колега, тук ми е кахъра... в началото май ме минаха, аз и не се интересувах много и ми сипаха SELENIA HPX. Отвсякъде чувам да ми казват "край скапал си мотора, сега като сложиш нормално масло ще чукат клапаните или ще тече отнякъде"...надявам се да не е така, както ми казват отнякъде си... попринцип това масло до колкото знам е полусинтетика, само че малко по-гъсто. Наистина се надявам да не е толкова фатално, че съм карал близо 11 500 км с него. Иначе сега март мисля да взимам SELENIA 20K и да слагам него. Интересно ми е мнението Ви относно това което казах по-горе в поста си
        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Не го знам какво е това дето са ти го сипали... не отбирам особено от масла.
          Споменах го защото е пълно с ментаци... а последствията от масло менте са по-лоши от 40 лв. смяна, поне за мен.
          За това там в сервиза, да си нямам ядове

И въпроса ми беше сигурен ли си в мястото от където си купил маслото.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не съм го купил още. Дайте идея откъде да го взема, за да е сигурно? И колко му е цената за 5 литра туба и там въздушен и маслен филтър?
            А това масло в момента, с което съм...колата работи нормално...не виждам някакви проблеми с него?!
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Е тука друг да каже, аз не ги купувам сам както споменах
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщение
                Мисля , че е със шестограм пробката. ..
                Не е шестограм,...но и с него става...
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Няма никаква разлика в смяната на маслото от това на Ладата.В същност,както и на всички други автомобили.
                  Маслото се източва на загрял мотор.После сваляш старият филтър.Новият се подмазва леко по уплътнителя с масло и се завива на ръка.Хубаво е да го напълниш предварително с масло.Наливаш новото масло,колкото е необходимо за конкретния двигател.
                  Внимавай само с пръстенчето на пробката,както и с резбата.Стягай внимателно.
                  За да смениш въздушният филтър не е необходимо да сваляш акумулатора.Може да разкачиш и изместиш блока с релетата.Внимавай с болтовете на капака на филтъра.Може да превъртят в пластмасата гайките отдоло.
                  Само един лек въпрос защо на загрял мотор се източва маслото?
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    Защото горещото масло е по-течливо от студеното и по-добре ще се източи. Представи си сега например при тия минусови температури колко е гъсто студеното масло - дори и да развиеш пробката, сигурно половината ще остане вътре , особено в по-тесните магистрали...
                    Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                    Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
                      Защото горещото масло е по-течливо от студеното и по-добре ще се източи. Представи си сега например при тия минусови температури колко е гъсто студеното масло - дори и да развиеш пробката, сигурно половината ще остане вътре , особено в по-тесните магистрали...
                      Ето това е верният отговор
                      Също така,когато двигателят е работил,утаената мизерия се вдига в маслото и съответно изтича с него.Иначе ще ти остане по дъното на картера.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                        Не е шестограм,...но и с него става...
                        Баш шестограм си е. Мисля че 6-ца беше.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                          Колега, тук ми е кахъра... в началото май ме минаха, аз и не се интересувах много и ми сипаха SELENIA HPX. Отвсякъде чувам да ми казват "край скапал си мотора, сега като сложиш нормално масло ще чукат клапаните или ще тече отнякъде"...надявам се да не е така, както ми казват отнякъде си... попринцип това масло до колкото знам е полусинтетика, само че малко по-гъсто. Наистина се надявам да не е толкова фатално, че съм карал близо 11 500 км с него. Иначе сега март мисля да взимам SELENIA 20K и да слагам него. Интересно ми е мнението Ви относно това което казах по-горе в поста си
                          А аз съм решил, ама...да се хвърлям ли отнакъде?!
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Масления си излиза без проблем. Сменял съм на ЖТД150, 136 и си излиза точно.
                            Да но те нямат нищо общо с 20 в то
                            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Зравейте, колеги! Искам да попитам за маслото SELENIA VS Gas - 15w40. Проблем ли ще е за мотора, ако му го сложа?
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

Първоначално публикувано от Degree Покажи съобщение
                                Зравейте, колеги! Искам да попитам за маслото SELENIA VS Gas - 15w40. Проблем ли ще е за мотора, ако му го сложа?
                                Сложи си 20К на Селения да ти е мирна главата
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X